Problemen

Problemen zijn er om op te lossen !

Iedereen die speelt op de computer loopt vroeg of laat tegen moeilijkheden aan. Dit is echter het leuke aan een spel dat je er moet over nadenken.Indien alles gemakkelijk was zou het saai zijn.

Hulp bij het spelen op de computer

Most frequent questions and answers

Bewaar je kalmte

Wanneer je in moelijkheden raakt wordt je zenuwachtig en dan bak je er niets meer van. Denk eerst even na alvorens verder te spelen, of zoek het op op internet. Hoe meer je probeert verder te spelen zonder te weten wat te doen maakt dat het nog slechter gaat.

Stel de moeilijkheidsgraad in

Bij de meeste spelletjes kun je instellen op gemakkelijk. Vergeet dus nooit de moeilijkheidsgraad te controleren.

Sla je spel regelmatig op

Om te voorkomen dat je te ver terug moet keren in het spel en een heel stuk opnieuw moet spelen is het belangrijk regelmatig je spel op te slaan (saven). Hetzij omdat je bent gestorven, of je hebt iets vergeten of, erger nog, je spel is vastgelopen.

Ieder begin is moeilijk

Het doel van een spel is amusement, het ‘zou’ moeten plezant zijn. Wanneer je er geen plezier meer aan beleeft ben je verkeerd bezig. Een spel vraagt altijd iets bijzonders. Een racespel vraagt snelle reacties en oplettendheid. Een strategiespel vraagt inzicht, structuur en organisatie. Een schietspel vraagt ook inzicht maar tevens snelheid en oplettendheid. Een RPG (rollenspel) vraagt geduld, organisatie en toch ook strategisch inzicht, je moet vooruit denken. Sportspelletjes vragen ook reflexen en organisatie, maar ook kennis. Bij ieder spel moet je nadenken.

 

Kies een spel dat bij je past

Het is belangrijk als je een spel speelt dat je iets kiest wat je graag doet. Er zijn mogelijkheden genoeg, je moet ze maar vinden. Er zijn ook zeer veel gratsi spelletjes te vinden op internet. Zefs facebook heeft veel gratis games.

Kijk eens rond op internet voor hulp

Wanneer je vast zit in een spel kun je altijd internet raadplegen. Je typt de naam van het spel in en het hoofdstuk waarin je je bevindt en je krijgt filmpjes op youtube waar iemand de ganse episode speelt, of je krijgt het hele verhaal met tekst waarin staat wat je kunt doen.